pondelok 28. marca 2016

Pečená cvikla so zemiakmi

Pečená cvikla so zemiakmi

Menej tradičná varianta zapekaných zemiakov v kombinácii s cviklou.

 Suroviny:

  • 1 väčšia cvikla                          

  • 3 - 4 väčšie zemiaky

  • olivový olej

  • sušené paradajky

  • cesnak

  • olivové pesto

  • soľ

  • syr

  • sójová omáčka

  • koreniny (čubrica, bazalka, italia, čierne korenie, pikantná paprika)

 Postup:

Ošúpeme si zemiaky aj cviklu, umyjeme a nakrájame. Cvikla sa pečie dlhšie, preto ju môžeme nakrájať na menšie kúsky ako zemiaky. Roztlačíme si 2 až 3 strúčiky cesnaku, nakrájame 2 až 3 sušené paradajky, množstvo môžeme meniť podľa vlastnej chute.


Zapekaciu misu môžeme predom naolejovať. Do nakrájaných zemiakov s cviklou pridáme roztlačený cesnak a sušené paradajky. Odhadom prelejeme olivovým olejom, osolíme a tiež pridáme všetky koreniny, olivové pesto a sójovú omáčku. Všetko dôkladne premiešame. Na záver pridáme deci až deci a pol vody.

 Dáme zapiecť do rúry na hodinu až hodinu a pol, podľa rúry. Na konci nastrúhame syr.




 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára