Pečená cvikla so zemiakmi
Pečená cvikla so zemiakmi
Menej tradičná varianta zapekaných zemiakov v kombinácii s cviklou.
Suroviny:
1 väčšia cvikla
3 - 4 väčšie zemiaky
olivový olej
sušené paradajky
cesnak
olivové pesto
soľ
syr
sójová omáčka
koreniny (čubrica, bazalka, italia, čierne korenie, pikantná paprika)
Postup:
Ošúpeme si zemiaky aj cviklu, umyjeme a nakrájame. Cvikla sa pečie dlhšie, preto ju môžeme nakrájať na menšie kúsky ako zemiaky. Roztlačíme si 2 až 3 strúčiky cesnaku, nakrájame 2 až 3 sušené paradajky, množstvo môžeme meniť podľa vlastnej chute.
Zapekaciu misu môžeme predom naolejovať. Do nakrájaných zemiakov s cviklou pridáme roztlačený cesnak a sušené paradajky. Odhadom prelejeme olivovým olejom, osolíme a tiež pridáme všetky koreniny, olivové pesto a sójovú omáčku. Všetko dôkladne premiešame. Na záver pridáme deci až deci a pol vody.
Dáme zapiecť do rúry na hodinu až hodinu a pol, podľa rúry. Na konci nastrúhame syr.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára