Grilovaný baklažán a cuketa
Grilovaný baklažán a cuketa
Kúpila som si grilovaciu panvicu, čiže teraz veľmi šťastná z nej skúšam napodobniť recept na štýl grilovanej zeleniny z Bulharska, kde mi to dosť veľmi chutilo. Neviem sa rozhodnúť, či je to až tak zdravé jedlo, keďže na môj vkus používame trochu viac olivového oleja a z grilovania sa mi podarilo začmudiť celý dom, ale tak môžeme sa utešiť tým, že ten olej je olivový a dá sa ešte vysať aj utierkami kde tu a je to také iné trochu ťažšie ale chuťovo fajné jedlo :)
Suroviny:
cuketa
baklažán
olivový olej
cesnak (3 struky)
soľ
čubrica
čierne korenie
Suroviny na omáčku:
kyslá smotana
sójová omáčka
soľ
čierne korenie
cesnak (1 struk)
Postup:
Baklažán a cuketu si nakrájame na kolieska, nasolíme a necháme vypotiť. Medzitým si pripravíme olivový olej s roztlačeným cesnakom, čubricou a čiernym korením. V tomto recepte osušíme papierovou servítkou tekutinu zo zeleniny.
Baklažán a cuketu ponatierame olivovou zmesou. Dalo by sa to aj jednoduchšie len spolu premiešať, ale tak ja sa s tým rada puntičkársky vyhrám. Zeleninu necháme odstáť nejaký čas, aby nasala chute. Ja som to nechala asi 2 hodiny v chladničke.
Po odležaní zeleninu ukladáme na panvicu, obraciame, grilujeme. Môžeme ukladať na papierové servítky, ktoré absorbujú prebytočný olej. Na grilovaciu panvicu už olej nepridávame.
Popri grilovaní si pripravíme omáčku z kyslej smotany, môžeme miesto nej použiť aj biely jogurt. Kyslú smotanu dochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením a ak je to potrebné tak aj soľou. Ja som pridala aj jeden roztlačený strúčik cesnaku. Cesnak však cítiť už v zelenine, čiže podľa toho, ako cesnakové to chceme.
Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára