piatok 25. marca 2016

Grilovaný baklažán a cuketa

Grilovaný baklažán a cuketa

Kúpila som si grilovaciu panvicu, čiže teraz veľmi šťastná z nej skúšam napodobniť recept na štýl grilovanej zeleniny z Bulharska, kde mi to dosť veľmi chutilo. Neviem sa rozhodnúť, či je to až tak zdravé jedlo, keďže na môj vkus používame trochu viac olivového oleja a z grilovania sa mi podarilo začmudiť celý dom, ale tak môžeme sa utešiť tým, že ten olej je olivový a dá sa ešte vysať aj utierkami kde tu a je to také iné trochu ťažšie ale chuťovo fajné jedlo :)

Suroviny:

  • cuketa                                     

  • baklažán

  • olivový olej

  • cesnak (3 struky)

  • soľ

  • čubrica

  • čierne korenie


                                                                   

Suroviny na omáčku:

  • kyslá smotana                 

  • sójová omáčka

  • soľ

  • čierne korenie

  • cesnak (1 struk)








Postup:

Baklažán a cuketu si nakrájame na kolieska, nasolíme a necháme vypotiť. Medzitým si pripravíme olivový olej s roztlačeným cesnakom, čubricou a čiernym korením. V tomto recepte osušíme papierovou servítkou tekutinu zo zeleniny.


Baklažán a cuketu ponatierame olivovou zmesou. Dalo by sa to aj jednoduchšie len spolu premiešať, ale tak ja sa s tým rada puntičkársky vyhrám. Zeleninu necháme odstáť nejaký čas, aby nasala chute. Ja som to nechala asi 2 hodiny v chladničke.


Po odležaní zeleninu ukladáme na panvicu, obraciame, grilujeme. Môžeme ukladať na papierové servítky, ktoré absorbujú prebytočný olej. Na grilovaciu panvicu už olej nepridávame.

 

Popri grilovaní si pripravíme omáčku z kyslej smotany, môžeme miesto nej použiť aj biely jogurt. Kyslú smotanu dochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením a ak je to potrebné tak aj soľou. Ja som pridala aj jeden roztlačený strúčik cesnaku. Cesnak však cítiť už v zelenine, čiže podľa toho, ako cesnakové to chceme.

 

 Dobrú chuť :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára